BAHAN-BAHANNYA
1 TIN SARDIN - BUANG SOS DAN HANCURKAN ISI NYA
1 BIJI BWANG BESAR - DIPOTONG DADU
2 BIJI KUNING TELUR
1/2 SUDU MAKAN LADA HITAM
1 SUDU MAKAN MAYONES
1 KIUB PATI IKAN BILIS
120 GM SERBUK ROTI
SEDIKIT DAUN SUP - DIHIRIS
CARA-CARA NYA
HANCURKAN ISI SARDIN DENGAN GARFU.
KEMUDIAN MASUKKAN KUNING TELUR , SERTA BAWANG, DAN KACU SEBATI.
MASUKKAN PULA DAUN SUP DAN SERBUK ROTI DAN KACAU LAGI HINGGA SEBATI.
MASUKKAN PULA PATI IKAN BILIS DAN MAYONES ,KACAU LAGI HINGGA SEMUA SEBATI.
KEPAL-KEPALKAN DENGAN SAIZ YANG DIINGINI DAN GORENG GARING.
SEDIA UNTUK DI HIDANGKAN.
SELAMAT MENCUBA.............
No comments:
Post a Comment