Kategori

Thursday 9 June 2016

KUIH LIMAS ATAU TEPUNG PELITA

ASSALAMUALAIKUM APA KHABAR SEMUA SELAMAT BERPUASA.APA MENU BERBUKA NANTI?AKAK NAK KONGSI KAN SATU RESEPI YANG MEMANG MENJADI KEGEMARAN RAMAI.KUIH NI MEMANG FEMES LA KALAU TIBA BULAN PUASA.DULU IA DIISI DALAM LIPATAN DAUN PISANG,TAPI SEKARANG DAH MODEN LETAK DALAM BEKAS KECIL2 JE.LAGI SENANG.
JOM KITA KONGSI RESEPI MUDAH NI UNTUK BERBUKA PUASA NANTI.


BAHAN-BAHANNYA

2 CAWAN TEPUNG GANDUM
2 SUDU TEPUNG PULUT
1 CAWAN GULA
5 CAWAN AIR PANDAN YG DAH DICAMPUR DENGAN SANTAN CAIR

SATUKAN DALAM BEKAS

BAHAN-BAHAN ATAS

2 CAWAN TEPUNG GANDUM
5 CAWAN SANTAN PEKAT
SEDIKIT GARAM

SATUKAN SEMUA


BEKAS KECIL @DAUN PISANG SECUKUP NYA


KUKUS BAHAGIAN BAWAH DALAM 20 MINIT.
DAH MASAK TUANGKAN BAHAGIAN ATAS 20 MINIT

..................SELAMAT MENCUBA...................

No comments:

Post a Comment