BAHAN-BAHANNYA
4 ULAS BAWANG PUTIH
6 BIJI BAWANG MERAH
1 INCI HALIA
5 BATANG SERAI
4 SUDU MAKAN CILI BALENDA
2 SUDU BESAR REMPAH KARI
GARAM SECUKUP RASA
SEDIKIT PERASA
SEDIKIT DAUN KARI
CARA-CARANYA
1. BALENDA BAWANG PUTIH,BAWANG MERAH,HALIA DAN SERAI DENGAN SEDIKIT AIR.
2. TAPISKAN DAN BUANG AIRNYA.
3. CAMPURKAN CILI BALEND,GARAM, SERBUK PERASA, SERBUK KARI DAN DAUN KARI KE DALAM BAHAN KISAR TADI.
4. PERAP KAN BERSAMA AYAM SELAMA SETENGAH JAM,.....LAGI LAMA PERAP LAGI SEDAP...
5. GORENG HINGGA MASAK DAN GARING.
6. SIAP... BOLEH LA DIHIDANGKAN.
............SELAMAT MENCUBA.........
No comments:
Post a Comment